top of page
Mooie plaatsen

Mooie plaatsen

in de omgeving

Intro

Ontdek mooie steden en dorpjes
niet ver van de Reünie
 

Buitengoed de Reünie is omringd door prachtige steden en dorpen. 

Eijsden, Maastricht en het Heuvelland liggen natuurlijk op een steenworp afstand en zijn altijd leuk om te bezoeken! Maar België en Duitsland is ook niet ver en zeker de moeite waard!

NL
Eijsden

Eijsden

Eijsden is de mooie grensplaats aan de Maas in het uiterste zuidwesten van ons kikkerlandje. Op nog geen 5 min fietsen zijn er genoeg bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Je kunt heerlijk gaan wandelen in de Eijsderbeemde tot aan de "tong" of ontdek het oude gedeelte met het bekende "bat" of ontdek Caestert met Het kasteel uit 1636 en haar prachtige tuinen!

Maastricht

Maastricht "de stad van Servaas" spreekt natuurlijk voor zich. De stad die zich in Wyck en het centrum splitst is rijk aan authentieke gebouwen, kerken, grotten en nog veel meer.

Bezoek de St. Jan en de St. Servaas kerk op het Vrijthof, kijk je ogen uit in de Dominicanenkerk, loop onder de Helpoort door of ga gezellig shoppen in de Grote Staat, Maastricht heeft voor iedereen wat!
 

Maastricht
Mergellandroute

Langs de Mergellandroute

Het met 5 sterren bekroonde landschap in Zuid-Limburg! 

110 kilometer aan weggetjes door een prachtig heuvel landschap. Om de paar kilometer kom je wel een pittoresk dorpje tegen. 

Wandel langs de Geul van dorp naar dorp of stap op de fiets en ga een heerlijke aardbeiencoupe eten in Epen. Geniet van het Heuvelland en stop even bij de Reünie!

Markt Maastricht
BE
Voerstreek

Voerstreek

De Voerstreek is een Vlaams groen landschap van 50 m2 middenin in Wallonië. In de voerstreek liggen 6 verschillende dorpen: Moelingen, ’s-Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren aan de Voer en Teuven en Remersdaal aan de Gulp.

 

De Voerstreek is het grensgebied tussen het Nederlandse Heuvelland en België. De Belgische Voerstreek wordt vooral gekenmerkt door bossen, heuvels, groene natuur en beekjes.

Visé

Als je vanuit Buitengoed de Reünie 10 minuutjes naar het zuiden rijdt kom je vanzelf in Visé(Wezet). Visé is het eerste Waalse dorpje als je bij Eijsden de grens over gaat tussen Vlaanderen en Nederland.

Visé is een leuk pittoresk stad onder de rook van Luik. 

Perfect voor een middagje te shoppen of de Waalse sfeer te proeven in alle straatjes.

Vise.webp
Luik

Liège

Liège(Luik) is de perfecte stedentrip en op nog geen half uur rijden vanaf de Reünie! Luik combineert de grauwe Waalse muren met hypermoderne gebouwen zoals het Centraal station "Liège-Guillemins".

Wandel door de Luikse straatjes of klim helemaal naar boven bij de trappen van Montagne de Bueren. Deze trap bevat 347 treden, maar als je eenmaal boven bent is het uitzicht het zeker waard!

Liège
Dui
Aken

Aken

Op 20-30 minuutjes rijden ligt de Duitse stad Aken in de provincie Noordrijn-Westfalen. Aken is een van de meest geliefde steden van Duitsland, de Romeinse invloeden zijn nog ook veel plekken terug te vinden.

Karel de Grote heeft lang in Aken gewoond en heeft daar ook de bouw van de Dom gestart, wat tot op de dag van vandaag symbool staat voor Aken. Ook is Aken erg leuk om gewoon lekker doorheen te wandelen of te gaan shoppen.

bottom of page